Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

5 Τα αγαπημένα μας μη-παιχνίδια
Είμαι βέβαιη ότι κάπου υπάρχει ένας μαθηματικός κανόνας που αναφέρει ότι όσο πιο ακριβό παιχνίδι πάρεις στο παιδί σου, τόσες περισσότερες είναι οι πιθανότητες το μωρό σου να θέλει να παίξει με το κουτί αντί με το ίδιο το παιχνίδι. Αυτό συμβαίνει όταν τα παιδιά είναι ακόμα μικρά και δεν έχουν ξεκινήσει το συστηματικό παιχνίδι με τις κούκλες ή τα video games, όπου το παιχνίδι και η λαμπερή προβολή του του γίνονται έμμονη ιδέα. 

Για τα βρέφη λειτουργεί διαφορετικά. 
Το παιχνίδι είναι σαν το τζόκερ! Τα κερδίζει ή όχι. Τους αρέσει ή όχι.
Αυτή είναι η μόνη εξήγηση που έχω για την κόρη μου που συνήθως αγνοεί τα "ακριβά" παιχνίδια της από οικολογικά υλικά και εκπαιδευτικά οφέλη. Εν αντιθέσει, επιλέγει να παίζει με τυχαία αντικείμενα οικιακής χρήσης. Προτιμά να διασκεδάζει και να παίζει με τις κάλτσες της ή ένα πλαστικό κύπελλο ή ακόμα την βούρτσα για τα μαλλιά της. 


Από την άλλη αφού αυτό την κάνει χαρούμενη… είναι μια χαρά!
Έτσι σιγά-σιγά στο δωμάτιο της μαζεύονται περίεργα μη-παιχνίδια που πια ανήκουν εξ' ολοκλήρου σε αυτή.
 
Το δικό σας μωρό με τι μη-παιχνίδι παίζει;

5 σχόλια :

 1. Με τις κατσαρολες, με τις κουτάλες και τα τάπερ.... με όλα τα καλώδια, και τις μπρίζες,με το μπιστολάκι για τα μαλλιά ακόμα και με την ηλεκτρική σκούπα ....οτι υπάρχει στο σπιτι που με βλέπει να χρησιμοποιώ!!!
  Καλο Σ/Κ κοριτσια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό με τα ηλεκτρικά όμως βρε παιδί μου όλα τα παιδιά!!!
   Άντε να μεγαλώσουν, μπας και αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο!
   Καλή τσαγκαροΔευτέρα!

   Διαγραφή
 2. Με ότι υπαρχει στην κουζίνα,στο μπάνιο,στις ντουλάπες...Καλό βράδυ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τελικά όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, ισχύει αυτό απόλυτα. Μα κάθε φορά λέω στις νονές τους να μην τους παίρνουν ακριβά πράγματα γιατί τα βαριούνται αμέσως και δεν καταλαβαίνουν. Δεν είχα παιδιά βέβαια μέχρι πρόσφατα και δεν το συνειδητοποιούσαν. Τώρα που έχουν, με νιώθουν απόλυτα.
  Τα δικά μου είναι μεγάλα (7 και 5,5 ετών) αλλά ως επί των πλείστων εξακολουθούν να παίζουν με απλά, φθηνά παιχίνια. Μπάλες, βόλους, μωρά, αυτοκόλλητα, κλπ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να δω τι θα τα κάνουμε τόσα παιχνίδια! Εμείς έχουμε παιχνίδια εδώ, παιχνίδια στα πεθερικά μου και παιχνίδια στους δικούς μου!
   Πραγματικά ανησυχώ μην γίνει κακομαθημένο! Δηλαδή αν έχει τόσα στα δυο του, τι θα έχει στα πέντε του; Και τι θα ζητάει στα δεκαπέντε του;
   Άντε όμως να το καταλάβουν οι παππούδες...
   Και που θα τα βάλουμε; Μήπως να οργανώσουμε κανένα bazzar παιχνιδιών;

   Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...