Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Βούρτισμα δοντιών μετά μουσικής

Πώς μάθατε τα παιδάκια σας να βουρτσίζουν τα δόντια τους; Πόση ώρα διαρκεί κάθε βούρτσισμα; Πιστεύατε ποτέ ότι με τη μουσική θα ενθαρρύνατε ένα παιδί να το κάνει; 
Κι όμως... η μουσική βοηθάει τα παιδιά να μην βαριούνται το βούρτσισμα των δοντιών.
Σύμφωνα με δύο βρετανούς ειδικούς, το τραγούδι του κορεάτη ποπ σταρ Psy "Gangnam Style" είναι το καλύτερο γι’ αυτό τον σκοπό, διότι βοηθεί τα παιδιά να κάνουν όσες κινήσεις απαιτούνται για να καθαρίσουν καλά τα δόντια τους.

Η εφημερίδα «Daily Mail» γράφει: ο κ. Τζιμ Ουϊλιαμς, καθηγητής κιθάρας στο Brighton Institute of Modern Music, δημιούργησε μία μουσική εξίσωση για το βούρτσισμα των δοντιών, για να βρει πόσες κινήσεις απαιτούνται για τον τέλειο καθαρισμό τους και ποια τραγούδια τον ενθαρρύνουν.
Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε είναι ότι τα τραγούδια που έχουν οκτώ μέτρα και ακολουθούνται από δύο σετ των τεσσάρων μέτρων το καθένα, είναι αυτά που ενθαρρύνουν το βούρτσισμα. Τα τραγούδια θα πρέπει επίσης να περιέχουν ένα διπλό ρεφρέν και ένα μεσαίο τμήμα που να δένει τα διάφορα τμήματα του τραγουδιού μεταξύ τους.
Βάσει αυτής της εξίσωσης, ο κ. Ουϊλιαμς έφτιαξε έναν κατάλογο τραγουδιών που της ταιριάζουν καλύτερα και πρώτο σε αυτόν είναι το Gangnam Style, το οποίο έχει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο «χτυπήματα» στο YouTube.
Μερικά ακόμα τραγούδια που προέκυψαν  από την έρευνα είναι:
  • Diamond της Rihanna
  • Somebody That I Used To Know του Gotye
  • Troublemaker του Olly Murs
  • Heatwave του Wiley
  • Call My Name της Cheryl Cole
Εσείς πότε και με ποιό τρόπο μάθατε τα παιδιά σας να βουρτσίζουν τα δόντια τους;
Ποιό τραγούδι θα επιλέγατε;

Πηγή: http://www.life2day.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...