Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Η πραγματική ιστορία των παιχνιδιώνΌταν αγοράζουμε κάποιο παιχνίδι ποτέ δεν φέρνουμε στο μυαλό μας το εργοστάσιο και τους εργάτες που το κατασκεύασαν. Ο φωτογράφος Michael Wolf μας δείχνει μέσα από τη δική του οπτική μια συλλογή φωτογραφιών με τίτλο 'The Real Toy Story', ένα μέρος από την αλήθεια σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στα εργοστάσια κατασκευής παιχνιδιών "made in china" .


Περίπου το 75% των παιχνιδιών του κόσμου είναι πλέον "Made in China", έτσι δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί εργαζόμενοι στα εργοστάσιο συναρμολόγησης, για το γέμισμα ή το βάψιμο των μυριάδων παιχνιδιών.Δύσκολο όμως να χει κανείς πλήρη επίγνωση της έννοιας αυτής μέχρι να δει με τα μάτια του.

Διάσπαρτα μέσα στα πλάνα του εργοστασίου είναι οικεία πορτρέτα εργατών, δίνοντας ακόμα περισσότερο από μια ανθρώπινη αίσθηση της σειράς.

Αν και το έργο Wolf είναι λίγο καταθλιπτικό, πρέπει να σκεφτούμε ότι για όλη αυτή τη σκληρή δουλειά κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να κερδίσουν τα προς το ζην τους χωρίς καμία αναγνώριση και κάτω από απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.
Αφού φωτογράφησε εκατοντάδες πρόσωπα σ όσα εργοστάσια μπόρεσε, γυρίζοντας πίσω στην  Καλιφόρνια μάζεψε χιλιάδες τέτοια παιχνίδια  και τα εξέθεσε σ ένα πρωτότυπο instalation:   Γύρω από τις φωτογραφίες που τράβηξε έβαλε τα παιχνίδια που αυτοί έφτιαξαν.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...