Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

2 Ο κύκλος της κακοποίησης

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από τις πιο φορτισμένες συγκινησιακά εικόνες που είδα τελευταία - "Ο κύκλος της κακοποίησης".
Η εικόνα απεικονίζει έναν κύκλο που ξεκινά από το πώς ένα κακοποιημένο παιδί μεγαλώνει και γίνεται ο ίδιος ένας ενήλικας με καταχρηστική συμπεριφορά. Το σχόλιο στην εικόνα γράφει το εξής:

"το 70% των κακοποιημένων παιδιών μετατρέπεται σε καταχρηστικούς ενήλικες" .


Τα παιδιά λειτουργούν σαν τα σφουγγάρια. Απορροφούν τα πάντα.
Έχουν ελάχιστη γνώση για το τι είναι σωστό ή λάθος, μαθαίνουν, ανακαλύπτουν τον κόσμο μέσα από τους γονείς τους. Ένα παιδί μαθαίνει πώς να ασχοληθεί, πως να αντιμετωπίσει και να χειριστεί τις περισσότερες καταστάσεις παρατηρώντας πώς αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις οι γονείς του.

Ως εκ τούτου, εάν ένας γονέας κακοποιήσει ένα παιδί, το παιδί πιθανότατα θα υιοθετήσει αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων όταν θ' αντιμετωπίσει μια παρόμοια κατάσταση.

Ίδιο το μήνυμα και στην παρακάτω εικόνα, αλλάζει μόνο το φύλο.


Πηγή: antikleidi.com

2 σχόλια :

 1. Τα παιδιά μας είναι ο καθρέφτης μας..... ότι είμαστε είναι και όπως συμπεριφερόμαστε συμπεριφέρονται.... το παιδί δεν ρουφά σαν σφουγγάρι μόνο γνώσεις αλλά και τρόπους συμπεριφοράς. Αν δεν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε σε άλλους να μην το κάνουμε και εμείς για να μην το δούμε από τα παιδιά μας. Μακάρι να καταφέρουμε μέσα από τέτοιες εικόνες να γίνουμε καλύτεροι γονείς και πιο συγκρατημένοι. Γιατί η αλήθεια είναι ότι πολύ εύκολα μπορεί να ξεφύγει μια κατάσταση. Καταπληκτική ανάρτηση ! Μπράβο σου Νίκη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αντικλείδι Αντικλείδι4 Ιουνίου 2014 - 4:30 μ.μ.

  παρακαλούμε να αναφέρετε την πηγή μ ενεργό Link
  http://antikleidi.com/2013/06/05/violence/

  Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

  ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...