Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

2 Σέβομαι τη διαφορετικότητα

Σέβομαι τη Διαφορετικότητα

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να διαβάσετε το βιβλίο "Σέβομαι τη διαφορετικότητα".

Μέσα από ποιηματάκια και μικρες ιστοριούλες, δοσμένες με ρεαλιστικό τρόπο και με μοναδική εικονογράφηση επιχειρείται να αναδειχθούν οι πτυχές ενός σύνθετου ζητήματος, αυτό της διαφορετικότητας, της σχολικής βίας και του ρατσισμού.

Δεν πρέπει να το αποσιωπούμε, ακόμη και αν οι βίαιες συμπεριφορές δεν μας αφορούν άμεσα.
Αν δεν κινητοποιηθούμε μαζικά αντιστεκόμενοι στο φαινόμενο, αύριο πιθανότατα θα βρεθούμε εμείς στη θέση του θύματος, σε μία άλλη έκφανση της κοινωνικής ζωής. Πρέπει, συνεπώς, η ανοχή μας να είναι μηδενική ώστε να μην επιτρέψουμε να γιγαντωθεί ο σχολικός εκφοβισμός.


Επίσης, στην ιστοσελίδα respect-diversity θα βρείτε βίντεο και παρουσίασεις σε PowerPoint που ετοίμασαν ομάδες μαθητών της Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου από σχολεία εντός Ελλάδας εμπνευσμένοι από τις ακόλουθες αρχές:

Αναγνώριση της Διαφορετικότητας: Ο εκφοβισμός αναπτύσσεται όταν δεν προσπαθούμε να καταλάβουμε και να δεχτούμε ότι είμαστε διαφορετικοί.

Όλοι έχουμε το δικαίωμα να μας φέρονται με σεβασμό και ευγένεια.

Ισότητα Ευκαιριών: Όλοι έχουμε το ίδιο δικαίωμα συμμετοχής.

Κοινωνική Ένταξη: Αποδέξου με έτσι, όπως είμαι.

Όλοι έχουμε το δικαίωμα να αναγνωριζόμαστε γι’αυτό που είμαστε.

Μπορούμε να είμαστε όλοι φίλοι μεταξύ μας.

Επίλυση διαφορών: Μπορώ να λύσω τα προβλήματά μου συζητώντας με τους άλλους.

Όλοι έχουμε το δικαίωμα να λύνουμε τα προβλήματά μας ειρηνικά.

Αξίζει να τα δείτε!

2 σχόλια :

  1. Τεράστιο θέμα θίγεις Νίκη. Κανονικά αυτό θα έπρεπε να το δείχνουν και σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο! Τουλάχιστον ας ελπίζουμε πως τα σημερινά μικρούλια θα μεγαλώσουν σε ανθρώπινους ενήλικες. Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κατερίνα κυριακοπούλου25 Απριλίου 2014 - 12:50 μ.μ.

    αυτό θα κριθεί από το αν εμείς οι νέοι γονείς κάνουμε γνωστό στα ίδια τα παιδιά μας τι εστί διαφορετικότητα, και όχι μόνο επειδή το "διαφορετικό" υπάρχει στην οικογένειά μας αλλά επειδή αυτό το "διαφορετικό" έχει τα ίδια δικαιώματα με τα όχι "διαφορετικά", και τις ίδιες αξίες στη ζωή!!! Μιλώ από προσωπική εμπειρία, και δυστυχώς θα περάσουν χρόνια να καταλάβουμε εμείς οι Έλληνες το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε γενικότερα............!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...