Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

1 15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Όλοι θυμόμαστε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, λίγοι θυμόμαστε την επόμενη ημέρα... Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες, στατιστικά και οργανισμούς που πραγματικά προσφέρουν.
Μια επίσκεψη σε μια τέτοια μονάδα, μια φωτογραφία, ένα βιντεάκι αρκούν για να συγκινηθούμε, για να νοιώσουμε λίγοι μπροστά στο μεγαλείο αυτών των παιδιών και των γονιών τους, να νοιώσουμε τυχεροί που δεν μας συμβαίνει,να κοιτάξουμε το παιδί μας διαφορετικά, να νοιώσουμε ακόμη πιο έντονη την ανάγκη να το αγκαλιάσουμε.
Μπορούμε όμως να κάνουμε πολλά παραπάνω, τόσο εύκολα!

15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου


Οι πιο γνωστοί σύλλογοι είναι η Φλόγα και η Λάμψη. Τα λόγια είναι λίγα για το έργο τους.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα η Φλόγα διοργανώνει το σήμερα 15 Φεβρουαρίου, από τις 9.00 έως τις 12.00 εθελοντική αιμοδοσία για τα παιδιά με καρκίνο στα Νοσοκομεία Παίδων (Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία), ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και ενημέρωση στα σημεία: Πλατεία Κοραή-Αthens Metro Mall- Golden Hall.

Η Super League στηρίζει τον αγώνα των Συλλόγων «Φλόγα» και «Λάμψη» και αφιερώνει την 25η αγωνιστική (15, 16 και 17 Φεβρουαρίου 2014) στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

Εγώ προσωπικά είχα την τύχη να γνωρίζω ένα τέτοιο παιδί που δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Κατάφερε όμως να κάνει εμένα που τον ήξερα τόσο λίγο, να δω πόσο δυνατός και ταυτόχρονα αδύναμος μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος. Ένα παιδί, ένας γονιός.
Μιχάλη ακόμη και μετά από τόσα χρόνια, δεν έχεις φύγει από την σκέψη μου και αυτό με έκανε πιο πλούσια ως άνθρωπο. Δεν σε ξεχνώ!

1 σχόλιο :

  1. Μαργαρίτα με συγκίνησες και τα ειπες πολύ όμορφα και σωστά.
    Ειχα την τιμή να γνωρίσω ένα μέλος απο το σύλλογο Φλόγα πριν 5 περίπου χρόνια και πραγματικά θαύμασα τη δύναμη και την καρδιά της. Μητέρα που είχε χάσει το παιδί της πριν πολλά χρόνια αλλά πάλευε για άλλα παιδιά.
    Επίσης είμαι τυχερή και ξέρω μια κοπέλα που νόσησε από καρκίνο και τα κατάφερε. Είναι τώρα 20 χρονών φοιτήτρια γεμάτη θέληση για ζωή!!!
    Αυτοί οι άνθρωποι μέσα από την ζωή τους μας δίνουν ελπίδα και θέληση να βοηθήσουμε ο καθένας όπως μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...