Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

2 Τα μυστικά του ξεσκονίσματος


Η σκόνη είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα στο σπίτι. Δες πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις πιο αποτελεσματικά.

Βασική λεπτομέρεια που δεν πρέπει να ξεχνάς -και που ισχύει για όλα τα κομμάτια του νοικοκυριού- είναι ότι "όσο το αφήνεις, το πρόβλημα μεγαλώνει". Που σημαίνει ότι καλό είναι αραιά και που να το "περνάς" ένα χεράκι το σπίτι με το ξεσκονόπανο. Εντάξει, αλλά πώς; Ιδού η απορία.
Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Τα ξεσκονιστήρια τύπου "φτερό" το μόνο που κάνουν είναι να διασκορπίζουν τη σκόνη η οποία αρχικά μπορεί να φεύγει από εκεί που τη διώχνουμε, όμως τελικά, απλά κάθεται σε άλλα σημεία. Οπότε... δώρον άδωρον και τζάμπα ο κόπος!
Βασική λεπτομέρεια που δεν πρέπει να ξεχνάς -και που ισχύει για όλα τα κομμάτια του νοικοκυριού- είναι ότι <b> όσο το αφήνεις, το πρόβλημα μεγαλώνει </b>. Που σημαίνει ότι καλό είναι αραιά και που να

Μερικά εργαλεία νεότερης τεχνολογίας που μοιάζουν με φτερό, αλλά υπόσχονται ότι κρατούν επάνω τους τη σκόνη είναι σίγουρα καλύτερα από το παλιό φτερό, όμως μάλλον όχι η πιο αποτελεσματική λύση..
Σημασία έχει αρχικά να ξεκινάς το ξεσκόνισμα από ψηλά, έτσι ώστε ό,τι είναι να πέσει να μαζευτεί στη συνέχεια. Και βέβαια στη συνέχεια, το "παιχνίδι" παίζεται στο "όπλο".

Μια πιο ενδεδειγμένη λύση είναι τα πανάκια με μικροΐνες που κυκλοφορούν στην αγορά με τα οποία μπορείς όχι μόνο να ξεσκονίσεις αλλά και να καθαρίσεις διάφορες επιφάνειες από δαχτυλιές και άλλες βρωμιές όπως πόρτες, τοίχους και αλουμίνια χωρίς άλλο καθαριστικό προϊόν, παρά με σκέτο νεράκι.
Μάλιστα, αν μέσα στο νερό ρίξεις και λίγο ξίδι με λεμόνι, τότε ταυτόχρονα θα κάνεις και την απολύμανσή σου μια χαρά. (μια αναλογία που συνιστάται μιλά για ένα μέρος νερό, ένα μέρος ξίδι και ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού)

Άλλες νοικοκυρές δίνουν την εξής συμβουλή ώστε να "καθυστερήσει όσο περισσότερο γίνεται το επόμενο ξεσκόνισμα": Αντί για λεμονόξιδο, βάζεις στο νερό όπου μουσκεύεις το πανάκι σου 3-4 σταγόνες από το μαλακτικό ρούχων που χρησιμοποιείς, το οποίο ως αντιστατικό, θα κρατήσει τη σκόνη μακριά από τα έπιπλα για περισσότερο καιρό.

Πρόσεξε μόνο μην το παρακάνεις με το προϊόν γιατί ενδέχεται να κάνεις κακό αντί για καλό, και μην ξεχνάς να στραγγίζεις πολύ καλά πριν το χρησιμοποιήσεις.

Επίσης, κλειδί σε όλα αυτά είναι να διατηρείς τα πανιά σε καλή κατάσταση ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσεις και συντήρησης του εκάστοτε κατασκευαστή.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: womenonly.gr

2 σχόλια :

  1. Εγώ πάντως δηλώνω πως έχω χάσει αυτόν τον πόλεμο προ καιρού! Ό,τι και να κάνεις, ξαναμαζεύεται σε χρόνο dt, ειδικά αν έχεις σκουρόχρωμα έπιπλα! Η μόνη λύση -περασμένων μεγαλείων- γυναίκα για το σπίτι σε καθημερινή βάση!!! Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται πως είμαι και εγώ από τις χαμένες σε αυτή τη μάχη. Άσε που είναι και από τις χειρότερές μου δουλειές στο σπίτι - ίσως γιατί πάντα το αφήνω τελευταίο και έχουν πέσει οι αντοχές μου :)

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...