Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Καθημερινές δουλειές ή δραστηριότητες;

Να ξεκινήσω δηλώνοντας τον θαυμασμό μου στις μαμάδες που είναι σπίτι και μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Δεν υπάρχει πιο δύσκολη δουλειά! Την προηγούμενη εβδομάδα λόγω ασθένειας, έμεινα σπίτι και για τέσσερις ημέρες το "μόνο", που έκανα ήταν να μαγειρεύω, καθαρίζω, ψωνίζω και να φροντίζω τον Νικόλα. Εντάξει εξουθενώθηκα! Γύρισα στην δουλειά και ξεκουράστηκα!!!!
Όντας λοιπόν αυτές τις μέρες σπίτι, δεν γινόταν να παίζω συνέχεια με τον μικρό, μιας και είχα και άλλες δουλειές να κάνω. Ζήτησα λοιπόν από τον Νικόλα να με βοηθήσει. Η διαδικασία έγινε τόσο ευχάριστα και για τους δυο μας που ούτε κατάλαβα πως πέρασε η ώρα!

Ποτίσαμε τα λουλούδια
Boy using watering can outdoors
via

Μετά καταβρέξαμε την βεράντα με το
λάστιχο και όσο εγώ σφουγγάριζα, αυτός φορούσε τις γαλότσες του και χοροπηδούσε στους νερόλακους. Έτσι και αυτός το καταευχαριστήθηκε και εγώ έκανα την δουλειά μου χωρίς να τον έχω στα πόδια μου. Βέβαια βοήθησε και η μέρα που ήταν ζεστή!

Βάλαμε πλυντήρια ρούχων
via
Έμαθε πιο απορρυπαντικό μπαίνει, να ξεχωρίζει τα χρωματιστά από τα λευκά και το αγαπημένο του να πατάει τα κουμπάκια και να ακούει τον ήχο.

Ξεσκονίσαμε, ή μάλλον ξεσκόνισε
IMG_3406
via
Του έδωσα το ξεσκονόπανο και εγώ έκανα μια άλλη δουλειά. Όταν τελείωσα είδα ότι δεν χρειαζόταν να κάνω κάτι, τα είχε κάνει τέλεια!

Κάναμε τα τζάμια
via
Η αλήθεια ήταν ότι δεν ήθελα να τον αφήσω να πάρει το σπρεύ, αλλά τελικά το πατούσε χωρίς να έρθει όλο στα μούτρα του, οπότε η χαρά του, απερίγραπτη... Βέβαια λίγες ώρες μετά τα, "Κοίτα μαμά πόσο καθαρά είναι", είχαν γίνει ξανά όπως πριν γεμάτα μικρές δακτυλιές:)

Μαγειρέψαμε
kids cooking lessons intro graphic
via
Μακαρόνια με κιμά. Εγώ μόνο το κρεμμύδι έκανα. Ο Νικόλας, με τις οδηγίες μου, μέτρησε και έβαλε όλα τα άλλα υλικά! Και φυσικά μιας και το έφτιαξε μόνος του, το έφαγε όλο του το πιάτο!!!

Στρώσαμε τα κρεβάτια
via
Διάλεξε τα σεντόνια που του αρέσουν και προσπαθούσε να σηκώσει το στρώμα να βάλει απο κάτω το σεντόνι:) Στο τέλος ανέβηκε επάνω και χοροπηδούσε, με τις παντόφλες, αλλά αυτό δεν θα το πούμε σε κανέναν!!!

Ε μετά από όοολα αυτά, τον έκανα ένα μπάνιο, του έδωσα ζεστό γάλα και έπεσε ξερός το μεσημέρι! Οπότε βρήκα και εγώ λίγο χρόνο......να κοιμηθώ!!! Δυστυχώς όσα σχέδια και αν είχα για την ώρα που θα κοιμόταν, εξαφανίστηκαν από την κούρασή μου:)

Ο νοικοκύρης μου! Θα γίνει ανεξάρτητος και η γυναίκα του θα με ευγνωμωνεί!

Εσείς το έχετε δοκιμάσει; Η μαμάδες που είστε κάθε μέρα σπίτι πως τα καταφέρνετε;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...