Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Wood Crafts by Daddy: Ξύλινο παιχνίδι ταξινόμησης και λογικής


Ήταν να μην πάρει φόρα ο άντρας μου με τις ξύλινες κατασκευές. Μετά το κουκλόσπιτο έχει αρχίσει να επιδίδεται και σε άλλα ξύλινα παιχνίδια για την Αγνή και σε διακοσμητικά για εμένα (επιφυλάσσομαι για επόμενη ανάρτηση!) και μάλιστα με πολύ μεράκι και ενθουσιασμό.

Αυτή τη φορά έφτιαξε ένα ξύλινο παιχνίδι, παραλλαγή ενός Μοντεσοριανού, με 100 μικρά κυλινδρικά ενσφηνώματα σε 5 διαφορετικά χρώματα. Όλα έχουν υποδοχές πάνω σε μια βάση.


Το παιδί καλείται αλλάζοντας θέση στους κυλίνδρους να τους ομαδοποιήσει, να τους ταξινομήσει και να τους κατατάξει ανάλογα με το χρώμα τους. Μπορεί να φτιάξει σχήματα και διάφορα σχέδια και μοτίβα πάνω στη ξύλινη βάση εναλλάσσοντας τη θέση τους.

Έτσι, ασκείται η λεπτή κίνηση, προωθείται ο συντονισμός ματιού-χεριού και αναπτύσσεται η λογική σκέψη.


Φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της κατασκευής του...Η Αγνή παίζει με το νέο της παιχνίδι και καμαρώνει ότι το έχει φτιάξει ο μπαμπάς της. Ωστόσο, καθώς το παιχνίδι (και όχι μόνο αυτό) βρίσκεται πότε πάνω στον καναπέ... πότε στο πάτωμα.. πολλές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να απολαμβάνει να φτιάχνει μοτίβα και σχέδια με τους μικρούς πολύχρωμους κυλίνδρους!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...