Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

8 Wood Crafts by Daddy: Ξύλινο παιχνίδι ταξινόμησης και λογικής


Ήταν να μην πάρει φόρα ο άντρας μου με τις ξύλινες κατασκευές. Μετά το κουκλόσπιτο έχει αρχίσει να επιδίδεται και σε άλλα ξύλινα παιχνίδια για την Αγνή και σε διακοσμητικά για εμένα (επιφυλάσσομαι για επόμενη ανάρτηση!) και μάλιστα με πολύ μεράκι και ενθουσιασμό.

Αυτή τη φορά έφτιαξε ένα ξύλινο παιχνίδι, παραλλαγή ενός Μοντεσοριανού, με 100 μικρά κυλινδρικά ενσφηνώματα σε 5 διαφορετικά χρώματα. Όλα έχουν υποδοχές πάνω σε μια βάση.


Το παιδί καλείται αλλάζοντας θέση στους κυλίνδρους να τους ομαδοποιήσει, να τους ταξινομήσει και να τους κατατάξει ανάλογα με το χρώμα τους. Μπορεί να φτιάξει σχήματα και διάφορα σχέδια και μοτίβα πάνω στη ξύλινη βάση εναλλάσσοντας τη θέση τους.

Έτσι, ασκείται η λεπτή κίνηση, προωθείται ο συντονισμός ματιού-χεριού και αναπτύσσεται η λογική σκέψη.


Φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της κατασκευής του...Η Αγνή παίζει με το νέο της παιχνίδι και καμαρώνει ότι το έχει φτιάξει ο μπαμπάς της. Ωστόσο, καθώς το παιχνίδι (και όχι μόνο αυτό) βρίσκεται πότε πάνω στον καναπέ... πότε στο πάτωμα.. πολλές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να απολαμβάνει να φτιάχνει μοτίβα και σχέδια με τους μικρούς πολύχρωμους κυλίνδρους!

8 σχόλια :

  1. Δήμητρα, πραγματικά φύλα όρεξη! Το έχει πάρει πολύ σοβαρά το χόμπυ και μας φτιάχνει ότι θέλουμε. Ειδικά το παιχνίδι αυτό νομίζω θα κάνει αρκετό καιρό να το βαρεθεί η Αγνή... ακόμα και εγώ παίζω με ευχαρίστηση! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστούμε πολύ. Έχω αρχίσει να το σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ταλέντο του! Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν ήμουν μικρή ο μπαμπάς μου μου ειχε φτιάξει διάφορα πράγματα από ξύλο και το θυμάμαι με μεγάλη νοσταλγία. Σίγουρα θα δημιουργεί ωραίες αναμνήσεις για τη κόρη σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλάκα μου κάνεις?? Ο μπαμπάς σας το έφτιαξε αυτό?? Ζηλεύωωωω θέλω και γωωωω!! Μπράβο του!!!Καταπληκτικό είναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλα ειναι καταπληκτικο,μπράβο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥΒΕΝΤΖΙΔΟΥ25 Απριλίου 2014 - 12:46 μ.μ.

    wow!! τι καταπληκτικο!!! Μπράβο του μπαμπά που πιάνουν τα χέρια του!! θα μπριζώσω και τον δικο μας..χεχε!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα τί υπέροχος που είναι ο μπαμπάς σας!!!!!
    Γειά στα χέρια του!!!
    Δεν στέλνετε και κατά εδώ κανά παιχνιδάκι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια στα χέρια του Νίκη! Τα χειροποίητα παιχνίδια έχουν διπλή χαρά και σίγουρα όταν μεγαλώσει η μικρή σας θα κάνει και ένα πρώτης τάξης διακοσμητικό για το δωμάτιο! Περιμένουμε να δούμε και τα διακοσμητικά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...