Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

Friday Play Dates #10Καλημέρα κορίτσια.

Ξεκίνησαν πάλι τα ραντεβού μας για παιχνίδι! Τα Friday Play Dates είναι και πάλι εδώ με το νέο χρόνο. Πέρασαν 2-3 Παρασκευές δεν λέω αλλά τώρα επιστρέψαμε και δεν θα αναβάλλουμε τα ραντεβού μας. Οι Παρασκευές μας θα είναι και πάλι αφιερωμένες σε νέες, κλασσικές,  απλές, ιδιαίτερες ή πρωτότυπες ιδέες για παιχνίδι. 

Νομίζω δεν υπάρχει παιδί που να μην έχει παίξει με κουζινικά και να μην έχει ανακατέψει τον καφέ στο μικρό γλυκούλικο παιδικό φλυτζανάκι και να μην έχει πάρει κουτάλα για να μαγειρέψει.... Είτε είναι κορίτσι, είτε αγόρι νομίζω πως όλα τους ευχαριστιούνται το παιχνίδι αυτό. Το παιχνίδι...


Μικροί Μάγειρες

Θα σας δείξω πως παίζουμε εμείς (εγώ και η Αγνή) με τα κουζινικά της. Με λέει κουμπάρα και μου ετοιμάζει νοστιμότατα γεύματα, επιδόρπια και μπισκότα. 
Το παιχνίδι είναι σχεδόν ελέυθερο. Γιατί σχεδόν; Ναι μεν ακολουθείς το παιδί και αυτοσχεδιάζεις μαζί του. Μαγειρεύετε, ψήνετε, βράζετε, σερβίρετε, τρώτε, πίνετε αλλά ταυτόχρονα όλα αυτά γίνονται με έναν πιο οργανωμένο τρόπο ακολουθώντας τις Συνταγές.

Έφτιαξα μερικές εύκολες συνταγές με υλικά που έχει στην κουζίνα της η Αγνη.Έβαλα πάνω ποσότητες και εικόνες για να είναι πιο εύκολο για εκείνη και έτσι ακολουθώντας τις συνταγές μαγειρέυουμε!
"Κοτόπουλο με μπρόκολο"
Τα μπρόκολα θέλουν βράσιμο της λέω, πρέπει να πάρεις την κατσαρόλα να τα βάλεις μέσα και να τα βάλεις στην κουζίνα να βράσουν.Έπειτα το κοτίπουλο χρειάζεται ψήσιμο στο φούρνο. Οι ντομάτες θέλεουν πλήσιμο.
Αφού ετοιμάστηκαν όλα ώρα για σεβίρισμα. 
Έτσι, με μια κουτάλα (μην καούμε κιόλας) σέρβιρε στο πιάτο.


Της έδειξα και πως τρώνε με μαχαιροπίρουνο!


"Ελαφρύ Γεύμα"
΄Ρβρασε τα αυγά έπειτα έβαλε στο πιατο ότι έλεγε η συνταγή.


Ώρα για φρουτοσαλάτα! Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά... Έτοιμη κι αυτή.


Μετά από το γεύμα φτιάχνουμε καφέ και ένα γλυκάκι!

Έτσι παίζουμε για ώρα. Η Αγνή χαίρεται να ακολουθεί τις συνταγές της και μάλιστα κάθε φορά που της λέω να φτιάξουμε κουλουράκια (αληθινά, και στην δική μου κουζίνα) μου ζητάει τη συνταγή.

Tips:
  • Με αυτό παιχνίδι μπορείτε να εισάγεται νέες λέξεις στο λεξιλόγιο του παιδιού όπως λέξεις που χαρακτηρίζουν όσα κάνετε και φτιάχνετε. Καλοψημένο, νόστιμο, βράζω, ψήνω, αλατίζω, ανακατεύω, χτυπάω, σερβίρω....
  •  Βρείτε ευκαιρίες να του μιλήσετε για ποσότητες. Ζυγίστε, μετρίστε...


Εσείς πως παίζετε με τα κουζινικά;
Τι όνομα δίνετε στο παιχνίδι αυτό; Κουζινικά, Μαγειρεύουμε, Κουμπάρες, Νοικοκυρές;;;;Αν θέλετε κι εσείς να συμμετέχετε στα Friday Play Dates με τη δική σας πρόταση για παιχνίδι, μάθετε πως πατώντας εδώ >>>>>>.
Δείτε όλα τα παιχνίδια των Friday Play Dates συγκεντρωμένα σε μια σελίδα, πατώντας εδώ >>>>>>.

To template των συνταγών είναι από το creativelittlestars.com


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...