Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

2 Οι κάρτες της ΑΒ (+ printable)


Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
 
Τον τελευταίο καιρό, πολλά από τα παιχνίδια που παίζουμε με την Αγνή έχουν να κάνουν με την ΑΒ. Της ζητάω να μου βρει συγκεκριμένα γράμματα μέσα σε λέξεις, ψάχνουμε το μικρό και το μεγάλο γράμμα, της γράφω μικρές λέξεις και της δείχνω πως συλλαβίζουμε και γενικά επιδιώκω να έρχεται σε επαφή με τη γραφή και να εξοικειώνεται με τα γράμματα και την ΑΒ. Πάντα σε χαλαρούς ρυθμούς, χωρίς πίεση και για όσο την ευχαριστεί. Έχει μάθει να λέει όλη την ΑΒ, να αναγνωρίζει τα περισσότερα γράμματα και να γράφει το όνομά της. Κάπως έτσι, σκέφτηκα να φτιάξω τις κάρτες της ΑΒ. Να μου πεις υπάρχουν τόσες στο εμπόριο... Ε και; Ήθελα να φτιάξω τις δικές μου, με συγκεκριμένες εικόνες, ευδιάκριτες και μικρές λέξεις.Με τις κάρτες της ΑΒ έρχεται σε οπτική επαφή με τα κεφαλαία και τα μικρά γράμματα και τις λέξεις που απεικονίζονται σε κάθε κάρτα, κάτι που θα τη βοηθήσει σταδιακά να αναγνωρίζει όλα τα γράμματα πιο εύκολα και πιο γρήγορα και να συνδυάσει λέξεις που ξεκινούν από αυτά.

...
Τις κάρτες αυτές μπορείτε και εσείς να τις εκτυπώσετε σε μορφή pdfΕσείς έχετε κάρτες ΑΒ;
Θα τις χρησιμοποιούσατε για να εξασκήσετε τα παιδιά σας στην αναγνώριση των γραμμάτων της ΑΒ;


2 σχόλια :

  1. Κι εμείς το κάνουμε αυτό! Μου αρέσουν οι καρτες σου, θα τις κατεβασω και θα τις δοκιμασουμε! Ευχαριστουμε! Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α!!!! πολυ χρησιμο!!! και ειναι και υπεροχες! ακομα και καδρακια μπορεις να τις κανεις!!!! παω για εκτυπωση. ευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...