Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

10 Friday Play Date #28


Καλημέρα, καλημέρα!

Είναι κάποια υλικά που δεν σου γεμίζουν το μάτι, εξ αρχής. Όμως τελικά μπορείς να τα αξιοποιήσεις και να φτιάξεις απίθανα πράγματα. Και αυτό ακριβώς μου συνέβη με τους καθαριστές πίπας. Όχι τους λευκούς άχαρους καθαριστές που χρησιμοποιούν για τις πίπες τους οι άντρες, οι άλλοι οι πολύχρωμοι που είναι για τις χειροτεχνίες των παιδιών και των μαμάδων!

Όταν είδα λοιπόν την ιδέα της Marie στο makeandtakes, είπα "Αυτό είναι!". Χρησιμοποίησε τους καθαριστές πίπας για να φτιάξει γράμματα και να παίξει με τις λέξεις μαζί με την κόρη της.

Εντάξει η Αγνή αναγνωρίζει πια τα γράμματα αλλά με δυσκολία καταφέρνει να συλλαβίσει. Όμως ήμουν σίγουρα ότι η δραστηριότητα αυτή θα της άρεσε και θα περνούσαμε αρκετή ώρα παίζοντας με τα γράμματα και τις δισύλλαβες λεξούλες. Όπως και έγινε!


Μαθαίνουμε τα γράμματα με καθαριστές πίπαςΤο μόνο που χρειάζεται είναι πολύχρωμους καθαριστές πίπας, ένα ψαλίδι… και εννοείται φαντασία!


Τα γράμματα που αποφάσισα να φτιάξουμε τα εκτύπωσα για να τα έχουμε μπροστά μας και να βλέπουμε το σχήμα τους. Έτσι αρχίσαμε να τα κατασκευάζουμε ένα ένα.


Η Αγνή τοποθετούσε στο χαρτί τα γράμματα...Και έπειτα βλέποντας τις λέξεις έβαζε στη σειρά τα σωστά γράμματα...


Με αφορμή τα γραμματάκια που φτιάξαμε, επίσης ψάχναμε λέξεις ή ζώα που αρχίζουν από συγκεκριμένα γράμματα.

Περάσαμε αρκετή ώρα παίζοντας με τα γράμματα από καθαριστές πίπας. Και για μια φορά ακόμα με την Αγνή κάναμε κάτι τόσο δημιουργικό με λίγα υλικά, ελάχιστο κόπο που όμως ήταν τόσο διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό!


Αν θέλετε κι εσείς να συμμετέχετε στα Friday Play Dates με τη δική σας πρόταση για παιχνίδι, μάθετε πως πατώντας εδώ >>>>>>.

Δείτε όλα τα παιχνίδια των Friday Play Dates συγκεντρωμένα σε μια σελίδα, πατώντας εδώ >>>>>>.10 σχόλια :

 1. Μα τελικά είναι ατελείωτα τα παιχνίδια που μπορείς να φτιάξεις για τα παιδιά σου! Μπράβο πραγματικά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι όμορφη ιδέα! Και παιχνίδι και μάθηση μαζί! Καλό Σαββατοκύριακο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σε ευχαριστώ πολύ Λίλια για τα καλά σου λόγια και τα τόσο καλόκαρδα και ενθαρρυντικά σου σχόλια. Να είσαι καλά και πολλά φιλιά.
  Νίκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όλα τα συνδυάζουμε εμείς οι μαμάδες για το καλό των παιδιών μας... Έτσι δεν είναι;;; Πολλά φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο. Πολλά φιλιά
  Νίκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να φτιάξετε γράμματα με την πριγκίπισσά σου! Θα ξετρελαθεί είναι βέβαιο. Κάτι τα χρώματα, κάτι ότι τα γράμματα παίρνουν μορφή... πραγματικά το χαίρονται πάρα πολύ! Καλό Σαββατοκύριακο Ζήνα μου.
  Νϊκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όμορφη ιδέα
  Φιλάκια ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τέλειο παιχνίδι!Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πολυ έξυπνη ιδεα! Τελειά αυτοι οι "καθαριστές πίπας" είναι πολυ χρήσιμοι για πολλές κατασκευές! Ερχομαι απο το πάρτυ της Μάχης!
  Ντινα @happy girly crafty

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δέσποινα Δεσποινάκι10 Νοεμβρίου 2015 - 4:46 μ.μ.

  Υπεροχο !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πολύ ωραία ιδέα! Να μια πρωτότυπη χρήση του σύρματος πίπας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...